Gratis winkelruimtes moeten impuls geven aan centrum Hengelo

17 August 2015

HENGELO - Aan leegstaande winkelpanden ontbreekt het niet in de binnenstad. Wie een winkel wil beginnen, kan een ruimte voor niets krijgen. Zes maanden lang. Kandidaten met creatieve ideeën kunnen er ‘vrij van huur’ aan de slag. De belangrijkste voorwaarde: het moet iets toevoegen aan het centrumgebied. 
‘Win je winkel’, heet het nieuwe, gezamenlijke project van het centrummanagement en de nieuwe organisatie Game Change Karavaan. Het project is door ondernemer Hans Oude Avenhuis opgezet om creatieve ideeën te ontwikkelen, die de aantrekkelijkheid van de binnenstad moeten verhogen. Ze opereren aan de markt, vanuit het voormalige pand van lunchroom Kolste. Projectbureau binnenstad, luidt de naam nu.

Winkelaanbod
De actie moet een impuls geven aan het winkelaanbod en daarmee aan de levendigheid van de binnenstad. Het idee lag al een tijdje op het bureau, aldus centrummanager Gerard Veldhof en Nienke Goossen van Game Change Karavaan. Dat plan heeft nu concreet vorm gekregen.

Zo zijn er verschillende panden beschikbaar om gedurende een half jaar een winkel in te richten, zoals op de hoek van de Nieuwstraat en Molenstraat, op de hoek van de Nieuwstraat en de B.P. Hofstedestraat, het Duthlerpand aan de Willemstraat waar de shop in shop The UPPERSIDE074 gevestigd gaat worden en verschillende panden in de Brinkpassage.

Begeleiding
Startende ondernemers met goede ideeën krijgen begeleiding bij het schrijven van het ondernemingsplan en ondersteuning van ervaren ondernemers tijdens dat halve jaar, waarin ze vrij van huur hun winkel mogen runnen. Ze moeten in die periode wel gas, water en licht betalen. Uitgangspunt is dat ze na die zes maanden doorgaan.

Voor meer informatie: www.centrummanagementhengelo.nl

kopie van TUBANTIA 15-08-2015

http://www.tubantia.nl/regio/hengelo/gratis-winkelruimtes-moeten-impuls-geven-aan-centrum-hengelo-1.5157273