Bij vertrek

Bij het achterlaten van de woning hanteert Tesc BV vastgestelde kwaliteitsnormen. In deze bijlage staan de kwaliteitsnormen per onderdeel benoemd.

In hoofdzaak Bij beëindiging van de huur moet het gehuurde in goede staat zijn; opgeruimd; schoon (gereinigd); veilig; en onbeschadigd zijn.

Schilderwerk algemeen:

( kozijnen, ramen, deur, betimmering enz. ) Het schilderwerk dient in goede staat, gereinigd te worden opgeleverd oftewel afgelakt dan wel gegrond met de daartoe geëigende verf.

Schilderwerk plafonds en plafondbekleding

Het schilderwerk van de plafonds dient onbeschadigd, gereinigd en in een lichte kleur te worden opgeleverd.  Plafondbekleding als polystyreen (tempex) platen, kurk, kunststof schrootjes en behang zijn niet toegestaan en dienen verwijderd te worden. Plafondbekledingen waarachter niet controleerbare voorzieningen zijn weggewerkt (bijv. aan-/afvoeren en elektraleidingen), dienen te worden verwijderd.

Schoonmaken woning

De wanden, het schilderwerk, de plafonds en de tegel-/granitovloer en wanden dienen netjes zonder beschadigingen opgeleverd te worden. De vloeren dienen bezemschoon te zijn. Het erf, balkon dienen vrij te zijn van rommel en afval. De buitengevels dienen netjes en onbeschadigd te worden opgeleverd. Geschilderd metselwerk is niet toegestaan. De keuken, badkamer, toilet dienen nat te zijn gereinigd.

Behang

Het behang dient schoon, onbeschadigd en netjes te zijn aangebracht. Behang dat hieraan niet voldoet, dient te worden verwijderd. Geschilderd behang wordt ter plekke beoordeeld door de medewerker van Tesc BV.  

Wandafwerking en wandbekleding anders dan behang

Houten/kunststof wandbekleding en/of (sier) stucwerk en tegelwerk dient gereinigd, licht van kleur en intact te zijn; Geschilderd tegelwerk en tegelvoegwerk zijn niet toegestaan; Kunststofschrootjes in de keuken zijn eveneens niet toegestaan; Wandbekledingen waarachter niet controleerbare voorzieningen zijn weggewerkt (bijv. aan-/afvoeren en elektraleidingen), dienen te worden verwijderd.

Reparatie wanden/plafonds

Alle spijkers, schroeven, pluggen en dergelijke moeten worden verwijderd uit de wanden en plafonds. Gaten groter dan een spijkergat of plug dienen te worden gedicht, met uitzondering van gaten in behang. Boorgaten in voegen dienen te worden gedicht met voegsel in kleur. Betegelde wanden dienen onbeschadigd en schoon te worden opgeleverd.  

Binnendeuren/vensterbanken

De deuren en de vensterbanken dienen functioneel, intact, gereinigd en vrij van stickers te zijn. Voor het schilderwerk ervan gelden dezelfde normen als aangegeven bij Schilderwerk algemeen.

Hang- en sluitwerk: Het hang- en sluitwerk en de draaiende delen in de woning moeten goed

Alles over Achterlaten woning

functioneren; sleutels van binnendeuren dienen compleet te zijn.  De sleutels van de woning dienen bij de tweede inspectie allemaal ingeleverd te worden. Dit zijn minimaal 2 per cilinder en voor algemene toegangsdeuren 3 stuks. Elektronische sleutels dienen conform aangegeven door de medewerker van Tesc BV ingeleverd te worden.

Vloeren

De ondervloer dient kaal (beton of hout) en onbeschadigd te zijn. In eengezinswoningen mag de ondervloer bedekt zijn met harde, duurzame vloerbedekking die verlijmd of vernageld aan de ondervloer is bevestigd; deze dient eveneens compleet en onbeschadigd te zijn. De benodigde plinten dienen netjes te zijn aangebracht. Betegelde- en granitovloeren dienen onbeschadigd en schoon te worden opgeleverd.

Keuken: Het aanrechtblad mag niet bekleed zijn met tegels of andere niet geëigende materialen, dient onbeschadigd te zijn en vakkundig te zijn aangebracht. Schilderen van keukendelen is niet toegestaan.

Beglazing

De beglazing dient onbeschadigd, verf vrij en gereinigd te zijn.

Installaties

De installaties in de woning moeten naar behoren functioneren. Door u veroorzaakte storingen of beschadigingen dienen verholpen c.q. hersteld te worden.(bel, intercom, centrale verwarming, mechanische ventilatie, gas, water, elektra, kabel, telefoon, afvoeren en roosters).  

Sanitair

De toiletpot(ten), wastafel(s), bad, fonteintje, kranen, spiegels en douchegarnituren,

zeepbakjes en dergelijke dienen schoon, kalkvrij en onbeschadigd te worden opgeleverd.

Algemene opleverpunten

Stickers, plakplastic en lijmresten dienen te worden verwijderd Doorboorde tegels dienen te worden hersteld/vervangen conform bestaand.Indien aanwezig in de woning dient de trap kaal, lijm- en spijkervrij (tapijtklaar) opgeleverd te worden. Algemene stoffering, lampen, rails en alle vloerbedekking (incl. lijmresten), in de gehele woning verwijderen. Niet zichtbare schade herstellen conform bestaand. Parket, laminaat, linoleum e.d. mag in etagewoningen niet worden overgenomen door de volgende huurder tenzij aantoonbaar is dat de gebruikte ondervloer min 10db geluidsdempend is. Indien, na het leegkomen, blijkt dat er gebreken zijn, die volgens het inspectieformulier voor rekening huurder zijn, stelt Tesc BV de huurder bij voorbaat in gebreke en zal Tesc BV deze werkzaamheden voor rekening huurder herstellen. Asbesthoudende vloerbedekking dat verlijmd is mag niet door de huurder verwijderd worden.