Geschiedenis

Zo begon het:

In het midden van de dertiger jaren was een ietwat ondeugende knaap: Henk Jonge Poerink. Als radio amateur was hij iedere zondagmorgen in de ether onder de naam Radio Nachtegaal. Hij zond verzoekplaten programma's uit. Heel Hengelo wist wie hij was inclusief de politie. Er waren toen nog geen meetapparaten om de geheime en bij wet verboden uitzendingen op te sporen. Jonge Poerink koos steeds een andere locatie om van uit te zenden, en zo bleef hij jaren lang uit handen van de politie. En ook al was er een adres in Hengelo waar de verzoekplaten aangevraagd konden worden. Hij moest op heterdaad betrapt worden.

In 1937 werd aan de Krabbenbosweg no 17 in Hengelo Radio Huis de Nachtegaal geopend waarvan uit ook de uitzendingen plaatsvonden. Door de populariteit van de uitzendingen maar met name door de deskundigheid en passie voor het vak, groeide de zaak uit z'n jas om die reden werd de zaak aan de Willemstraat betrokken. Daar werd ook het assortiment uitgebreid met de toen net in opkomst zijnde televisie en aanverwante artikelen.

Het duurde wederom niet lang toen de plannen gerealiseerd werden om in 1961 een van de grootse electrospeciaalzaken van Twente te openen aan het Willemsplein in Hengelo. Dit was een ware tentoonstellingsruimte waar menige Twentse inwoner graag zijn aankopen deed. De technische dienst TESC bleef op de oude locatie gevestigd waarover de 2 e generatie, Freddie Jonge Poerink de scepter zwaaide. Het verhuren van de bovengelegen woningen en met de aankoop van het Vuurdoornplein in Hengelo werd de basis gelegd voor het huidige Tesc . In februarie heeft Robert Henk Jonge Poerink noodgedwongen het stokje over moeten nemen van zijn vader i.v.m. het plotseling overlijden. De passie en gedrevenheid is Rob met de paplepel ingegoten. Vaardigheid en inzicht heeft hij zelf verworven door zich internationaal voor te bereiden op deze leuke en boeiende taak. Om zo dit fantastische bedrijf door te geven aan de 4 e generatie Jonge Poerink.